Raseborg erbjuder en massa olika uppevelser för såväl resenärer, festarrangörer som företagsgäster. Hotel Sea Front är beläget på promenadavstånd från Ekenäs centrum där du kan shoppa i små butiker, promenera i gamla stan, njuta av en kopp kaffe på ett kafé eller slappna av på simstranden. Museicentrum Ekta har högklassiga utställningar och Kulturhuset Karelia ordnar ofta musik- och teaterföreställningar. Den sympatiska biografen Bio Forum är Finlands äldsta ännu fungerande biograf!

Naturen kan man njuta av på många olika sätt, bl.a. genom att åka på båtutfärder eller genom att paddla i vår skärgård som består av 1300 öar och holmar. Lutftkuddefartygär också ett sätt att på vintern uppleva havet eller varför inte prova långfärdsskrinning? Gör en utfärd i naturenmed en egen guide!

Raseborg har många olika historiska sevärdheter. Ekenäs stad grundades på 1500-talet och en stor del av byggnaderna i gamla stan är från 1800- och t.o.m. 1700-talet. På Raseborgs ruinerordnas midsommarfester, medeltida marknader och teaterföreställningar på sommaren.

Nyttiga länkar

Raseborgs turistbyrå med mycket information om regionen

www.visitraseborg.com/fi

En nyöppnad nätsida men information om utbudet i Västnyland samt olika erbjudanden och paket.

Evenemangskalender för vår region. Här får du information om vad som är på gång just nu!