fbpx
Raseborg & Ekenäs

Resetips

Staden Raseborg bildades den 1 januari 2009 och består av de tidigare städerna Ekenäs och Karis samt Tenala och Pohja kommuner. Befolkningsmängden är cirka 29 000. Hotel Sea Front ligger inom gångavstånd från centrum av Ekenäs, där du kan njuta av att shoppa i små affärer, vandra i gamla stan och sitta på kaféer eller koppla av på stränderna. Raseborg erbjuder ett brett utbud av upplevelser för turister, festarrangörer och affärsgäster. Be oss om hjälp när du vill planera ett intressant program!

Raseborg

En stad med historia

Raseborg har flera historiska sevärdheter. Staden Ekenäs grundades på 1500-talet och flera av byggnaderna i gamla stan är från 1800- och 1700-talet. Midsommarfest, medeltida antika marknader och sommarteaterföreställningar hålls vid Raseborgs slottsruiner.

Natur

En vandrares dröm

Naturen kan avnjutas på många olika sätt. Det finns ett naturparkområde några kilometer bort, och du kan jogga i det fantastiska skärgårdslandskapet. Se Raseborgs stads hemsida för mer information om naturattraktioner.

Kultur

Upplev något annat

Ekta Museum Center har högkvalitativa utställningar, och på Kulturhuset Karelia hålls ofta exempel musik- och teaterföreställningar. Sympatiska Bio Forum är den äldsta fungerande biografen i Finland!

Upplev havet på egen hand

Båtliv och kajakpaddling

Hör av dig till oss om du vill till exempel åka båt eller paddla kajak eller boka en fisketur eller en guidad tur i skärgården. Guidade turer ges av Matti Piirainen med 25 års erfarenhet av  vandring och fiske. Han erbjuder t.ex. en guidad båttur till Dagmarkällan i Källviken. Du kan också åka på havet med svävare, och på vintern kan du åka skidor på isen.

Bruk

Vacker historia

Fiskars, Billnäs, Antskog, Mustio och Åminnefors historiska bruk finns också i Raseborg.

En bit av riktiga Ekenäs

Bilder på Ekenäs och Raseborg just nu
Är du redo?

Välkommen till oss!

Vitsippsgatan 2, 10600 Ekenäs

Kontakta oss