Raasepori & Tammisaari

Matkavinkkimme

Raaseporin kaupunki muodostui 1.1.2009 Tammisaaren kaupungista, Karjaan kaupungista ja Pohjan kunnasta. Asukasluku on noin 29 000. Hotel Sea Front sijaitsee kävelymatkan päässä Tammisaaren keskustasta, missä viihdyt pikkukaupoissa shoppailen, vanhan kaupungin kaduilla kulkien ja kahviloissa istuen tai uimarannoilla rentoutuen. Raasepori tarjoaa monenlaisia elämyksiä niin matkailijoille, juhlien järjestäjille kuin yritysvieraille. Kysy meiltä apua, kun haluat suunnitella mielenkiintoista ohjelmaa!

Raasepori

Kaupunki täynnä historiaa

Raaseporissa on useita historiallisia nähtävyyksiä. Tammisaaren kaupunki perustettiin 1500-luvulla ja suuri osa vanhan kaupungin rakennuksista on peräisin 1800- ja jopa 1700-luvulta. Raaseporin linnan raunioilla järjestetään juhannusjuhlia, keskiaikaisia muinaismarkkinoita sekä kesäteatteriesityksiä.

Luontokohteet

Ulkoilijan unelma

Luonnosta voi nauttia monin eri tavoin. Muutaman kilometrin päässä on luonnonpuistoalue, ja upeissa saaristomaisemissa kelpaa lenkkeillä. Katso lisätietoja luontokohteista Raaseporin sivuilta.

Kulttuuri

koe jotain erilaista

Museokeskus Ektassa on korkeatasoisia, vaihtuvia näyttelyitä ja Kulttuurikeskus Kaleria järjestää viikottain tapahtumia, kuten musiikki- ja teatteriesityksiä. Sympaattinen elokuvateatteri Bio Forum on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva elokuvateatteri!

Veneily ja melonta

Koe merellisyys itse

Meidän kauttamme pääset esimerkiksi veneilemään tai melomaan, tai voit varata vaikkapa kalastusretken tai opastetun kierroksen saaristoon. Opastettuja retkiä pitää Matti Piirainen, jolla on 25 vuoden kokemus opastuksesta ja retkeily ja kalastus ovat hyvin lähellä hänen sydäntään. Hän tarjoaa mm. opastetun veneretken Dagmarin lähteelle. Merelle voi lähteä myös ilmatyynyaluksella, ja talvisin jäälle pääsee hiihtämään.

Ruukit

Kaunista historiaa

Raaseporissa sijaitsevat myös Fiskarsin, Billnäsin, Antskogin, Mustion ja Åminneforsin historialliset ruukit. Näitä kohteita ihastellessa voi vierähtää tovi!

Pala aitoa Tammisaarta

Kuvia Tammisaaresta ja Raaseporista juuri nyt
Joko mennään?

Tervetuloa meille!

Valkovuokonkatu 2, 10600 Tammisaari

Ota yhteyttä