Raasepori tarjoaa monenlaisia elämyksiä niin matkailijoille, juhlien järjestäjille kuin yritysvieraille.

Raaseporin Syntyminen

Raaseporin kaupunki muodostui 1.1.2009 Tammisaaren kaupungista, Karjaan kaupungista ja Pohjan kunnasta. Asukasluku on noin 29 000.

Hotel Sea Front sijaitsee kävelymatkan päässä Tammisaaren keskustasta, missä viihdyt pikkukaupoissa shoppailen, vanhan kaupungin kaduilla kulkien ja kahviloissa istuen tai uimarannoilla rentoutuen.

Tammisaaressa tapahtuu

Museokeskus Ektassa on korkeatasoisia, vaihtuvia näyttelyitä ja Kulttuurikeskus Kaleria järjestää viikottain tapahtumia, kuten musiikki- ja teatteriesityksiä. Sympaattinen elokuvateatteri Bio Forum on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva elokuvateatteri!

Luonnosta voi nauttia monin eri tavoin, kuten veneilemällä tai melomalla 1300 saaren muodostamassa saaristossa. Jos olet perheen kanssa matkalla ja haluat kalastusretkelle tai vaikka opastetulle kierrokselle saaristoon, voit ottaa yhteyttä Matti Piiraiseen. Hänellä on 25 vuoden kokemusta opastuksesta ja retkeily ja kalastus ovat hyvin lähellä hänen sydäntään. Hän tarjoaa mm. opastetun veneretken Dagmarin lähteelle.

Merelle voi lähteä myös ilmatyynyaluksella, ja talvisin jäälle pääsee hiihtämään.

Raaseporissa on useita historiallisia nähtävyyksiä. Tammisaaren kaupunki perustettiin 1500-luvulla ja suuri osa vanhan kaupungin rakennuksista on peräisin 1800- ja jopa 1700-luvulta. Raaseporin linnan raunioilla järjestetään juhannusjuhlia, keskiaikaisia muinaismarkkinoita sekä kesäteatteriesityksiä. Raaseporissa sijaitsevat myös Fiskarsin, Billnäsin, Antskogin, Mustion ja Åminneforsin historialliset ruukit. Hotel Sea Frontista pääset helposti myös autolla tai junalla Suomen eteläisimpään kaupunkiin Hankoon.

Voit kysyä Henricalta, Lindalta tai Marialta, apua, kun haluat suunnitella mielenkiintoista ohjelmaa!