Vems är båten?

Kennedy är fastighetsägarens trålare och den har hotellets brygga som sin hemhamn. Trålaren är byggd i Lovisa och har använts för fiske på Östersjön. Den har totalrenoverats och har nu kojplats för 6 personer, bastu, dusch och kök. Under sommarmånaderna är den ute på vift. Den gör också privata kryssningar ibland. Ta kontakt om ni vill veta mera!

Ingen vet varför den heter Kennedy men alla vet ju att det betyder otur att byta namn på en båt…

Får man ta med hunden till hotellet?

Ja, vi har några rum där husdjur är tillåtna men det är viktigt att ni meddelar om eventuella husdjur vid bokningen. Mera information hittar du på Hotellet sidan.

Vi skall på ett bröllop, går det att checka in tidigare än klockan 15?

Eftersom vi har ut-checkning klockan 12 så kan vi, i synnerhet sommartid, inte garantera att ni får checka in tidigare. Vi gör alltid vårt bästa och om det finns möjlighet till det så ordnar vi det så att ni kan checka in tidigare. Ring gärna dagen innan ankomst och fråga! Observera att in-checkning före klockan 13 är möjligt enbart mot tilläggskostnad (10 euro/timme).

Vi skulle gärna checka ut senare än klockan 12, är det möjligt?

Det beror på bokningsläget. Om ert rum är bokat följande natt så är ut-checkningstiden tyvärr klockan 12. Om det finns möjlighet så kan vi förlänga er ut-checkningstid till klockan 13. Efter klockan 13 så är senare ut-checkning enbart möjligt mot senare betalning.

Jag behöver glutenfri och laktosfri frukost, går det att ordna?

Ja, vi har alltid laktosfri mjölk och youghurt på frukostbordet. Behöver du glutenfritt bröd och glutenfria flingor så säg gärna till vid in-checkning. Då ser vi till att det finns färskt hembakat glutenfritt bröd för dig nästa morgon!

Varför säger olika online bokningssajter att ni har fullt men när man ringer så finns det rum?

För att kunna administrera våra rum på bästa möjliga sätt och förhindra överbokning så har vi kvoter på olika online bokningssajter. Dessa bokningssajter brukar alltid marknadsföra rummen som ”de sista” fastän det i verkligheten inte är så. I de fall som vi har ett par rum lediga så går det inte alls att boka via nätet. Det lönar sig alltid att ringa eller mailaoch kolla om det finns lediga rum!

Är hotellet öppet året runt?

Ja! Fastän Ekenäs och Raseborg är livligast på sommaren så har vi hotellet öppet året runt (med undatag för julen). Det finns mycket att se och uppleva i vår region oberoende årstid och vi berättar om intressanta evenemang på vår huvudsida. Mera information om våra öppettider hittar du på Hotellet-sidan.

Härliga telefonkiosker! Varifrån är de?

Mannen som lät bygga hotellet år 1986 importerade telefonkioskerna från London. Ännu i början på 1990-tal fanns det ännu fungerande telefoner i kioskerna men idag fungerar de som hotellets bibliotek. Våra gäster får fritt långa böcker och spel. Som en lite kuriositet kan vi berätta att lampan i lyktstolpen bredvid telefonkioskerna har brunnit sedan 1997…